maanantai 25. toukokuuta 2009

TAIDEKEHÄ ELÄÄ - nuorta kaupunkitaidetta Kankaanpään keskustassa 11.6. - 30.8.2009

Taidekehä elää

Kankaanpään kaupungin keskustan Taidekehä luo puitteet toteuttaa erilaisia kaupunkitaideteoksia.
Tämän kesän näyttely jatkaa kesänäyttelyperinnettä, joiden kautta Kankaanpää taidekaupunki-imago on parhaiten välittynyt sekä kaupunkilaisille että matkailijoille. Symposiumtapahtumien ja kesänäyttelyiden tuloksena taidekehälle on jäänyt pysyviä taideteoksia, joihin voi tutustua opasteiden avulla.

Näyttelyn toteutuksessa ovat mukana Kankaanpään Taideyhdistys, Kankaanpään kaupunki ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Kuvataiteen koulutusohjelma. Kaikilla taiteilijoilla on yhteys Kankaanpään taidekouluun, pääosin he ovat viime vuosina valmistuneita. Näyttelyllä pyritään etsimään myös uusia julkisen taiteen toteuttamistapoja; teokset voivat olla osallistavia, kollektiivisia, yllätyksellisiä, mutta myös esteettisiä ja haastavia. Kuvataide etsii alati uusia ilmenemismuotoja ja pyrkii luomaan uusia merkityksiä yleisön silmissä ja julkisessa tilassa.

Näyttelyn yhteydessä ei tuoteta perinteistä painettua esitettä vaan teokset esitellään blogissa, jossa ne ovat myös välittömästi yleisön kommentoitavissa. Julkisen taiteen merkittävyys toteutuu usein juuri sen aikaansaaman julkisen keskustelun kautta. Näin on helpompi dokumentoida myös satunnaisten matkailijoiden mielipiteitä.

Näyttelyn toteutustyöryhmän puolesta

Matti Velhonoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti